طريقة عمل محشي ورق العنب , طريقة ومقادير عمل محشي ورق العنب 2014 ، Modus operandi of stuffed grape leaves طريقة عمل محشي ورق العنب , طريقة ومقادير عمل محشي ورق العنب 2014 ، Modus operandi of stuffed grape leaves طريقة عمل محشي ورق العنب , طريقة ومقادير عمل محشي ورق العنب 2014 ، Modus operandi of stuffed grape leaves
نص كيلو ورق عنب مسلوق
بصلتين
2حبه فلفل رومى صغيرة
3 حبات طماطم
ملعقة دبس رمان
حزمة كبيرة بقدونس او حزمتين صغار
ورق نص حزمة نعناع اخضر
2 كوب ارز مصرى
عصير 4 ليمونات
زيت زيتون
قرن فلفل حار
ملعقة صغيرة سكر
ملح
فلفل اسود
طريقة التحضير:
1 .شوحى البصل والفلفل الرومى والحار فى زيت الزيتون بعد فرمهم ناعم حتى تطلع ريحتهم
2 .أضيفى الارز ونقلبه على النار دقيقتين
3.إرفعيه من على النار ونضيف جميع المقادير ما عدا عصير ليمونتين من الاربعة.
4 .إحشى به ورق العنب ونرصه فى حلة مفروشة بعروق الورق
5 .صبى عليه 2 كوب ماء مغلى وليس شوربة وعصير الليمونتين الباقيتين وقليل من زيت الزيتون وعندما يتشرب المياه اخفضي النار عليه قليلاً حتى النضج
6 .هذه الوصفة لا يصلح فيها استبدال زيت الزيتون بسمن او اى زيت اخر