[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]بسم الله الرحمن الرحيم
طريقة عمل الباذنجان المخلل المصريالمكونات
1 كيلو باذنجان اسود + زيت للقلي
الخلطة
3 فصوص ثوم + 2 قرن فلفل حامي + ملح + خل ابيض + فلفل اسود + شطة ( حسب الرغبة ) + قليل من الزيت
الاضافة من عندي
صلصة طماطم + 1 حبه طماطم + شوية زيت + ملح + فلفل اسود
الطريقة
1- ينظف الباذنجان و تزال راسه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]2- يفتح فيه شق بطول الباذنجان
3- يقلي في زيت ساخن حتي يطري شوي
4- يرفع في مصفاه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]5- نجهز التتبيلة
اضافتي ........ احضري طاسة بها القليل من زيت الذرة و عليها 1 م/ك صلصة
طماطم و مضاف لها 1 حبه طماطم كبيرة مبشورة + قليل من الملح و الفلفل
الاسود و تترك علي نار هادئه حتي تتسبك و يغلظ قوامها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]يدق الثوم و الفلفل الحامي او بارد حسب الرغبة و الملح و الفلفل الاسود
و يضاف ليه تقريبا نصف كوب خل ابيض
و يقلب جيدا
و يضاف علي الصلصة بعد ما نكون رفعناها من علي النار
تترك الخلطة لمدة 10 دقائق تقريبا لتهدأ و تندمج المكونات
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]يحشي الباذنجان بالخلطة
و يوضع في علبة بلاستيك و يصب فوقة باقي الخلصة و نضيف علية القليل من زيت الذرة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]6- يترك في الثلاجة لثاني يوم
و بالهنا و الشفا
***
في طريقة ثانية و هي سلق الباذجان و يحشي نفس الحشوة .. بنعملها وقت الرجيم
و بالهنا و الشفا