اربد
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

اربد

منتدى معلومات عامة
 
صفحة الاعلاناتالمنشوراتالرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
دخول
اسم العضو:
كلمة السر:
ادخلني بشكل آلي عند زيارتي مرة اخرى: 
:: لقد نسيت كلمة السر

 

 طريقة عمل طاجن المسقعة باللحمة المفرومة

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
إيمان

إيمان



طريقة عمل طاجن المسقعة باللحمة المفرومة  Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل طاجن المسقعة باللحمة المفرومة    طريقة عمل طاجن المسقعة باللحمة المفرومة  Icon-new-badge25/1/2012, 05:42

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


مسقعة باللحمة المفرومة

المقادير:

كيلو باذنجان رومي
½ كيلو لحمة مفرومة
2 كوب صلصة طماطم
ملعقة صغيرة ثوم مفروم
3 ثمرة فلفل رومي مقطّع صغير
2 ملعقة كبيرة زيت
2 بصلة مفرومة
ملح وفلفل


الطريقة:

1- شوّحي البصل في الزيت لغاية ما لونه يصفرّ، وبعد كده ضيفي عليه الفلفل الرومي، وقلّبيهم مع بعض شوية.

2- بعد كده ضيفي اللحمة المفرومة، واستمري في التقليب لغاية ما اللحمة يبقى لونها بني، وبعدين ضيفي عليها الملح والفلفل والبهارات، وسيبي اللحمة على نار هادية لغاية ما تستوي.

3- قطّعي الباذنجان شرائح، ورشي عليه شوية ملح وسيبيه شوية، وبعد كده حمّريه في زيت غزيز.

4- رصّي نصف كمية الباذنجان في قالب أو صينية، وبعد كده حطي عليها اللحمة المفرومة ووزّعيها كويس، وبعدين ضيفي باقي كمية الباذنجان.

4- شوّحي الثوم مع ملعقة زبدة أو زيت في حلة على النار لغاية ما يبقى لونه دهبي، وبعد كده ضيفي عليه صلصة الطماطم وسيبيها تتسبّك على نار هادية، وتبّليها بالملح والفلفل، وبعد كده حطّي الصلصة دي على الباذنجان، ودخّلي الصينية في الفرن على درجة حرارة متوسطة لمدة 30 دقيقة.. وبالهنا والشفا.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
theredrose

theredrose



طريقة عمل طاجن المسقعة باللحمة المفرومة  Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل طاجن المسقعة باللحمة المفرومة    طريقة عمل طاجن المسقعة باللحمة المفرومة  Icon-new-badge27/1/2012, 05:12

زاكية كثير ويسلمو ايديكي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة عمل طاجن المسقعة باللحمة المفرومة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقة عمل طاجن البامية الكزبرية باللحمة البتلو , طاجن البامية الكزبرية باللحمة البتلو
» طريقة عمل المسقعة,مقادير المسقعة
» قلاية بندورة باللحمة , طريقة عمل قلاية البندورة باللحمة , قلاية البندورة باللحمة بالصور
» طريقة عمل طاجن السبيط بالصوص الأحمر , طريقة عمل طاجن سبيط بالصوص الأحمر
»  طريقة الفتة اللبنانى باللحمة الموزة

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
اربد :: منتدى الاسرة :: ماكولات و حلويات :: اطباق رئيسية-
انتقل الى: