المقادير
2 كوب ارز مغسول ومنقوع لمده 3 ساعات
2 كوب ماء
1 ملعقه صغيره ملح
1 - بصله كبيره مفرومه
2 ملعقه معجون طمطاطم او صلصه طماطم صغيره
2 ملعقه ثوم مفروم
1 ملعقه شطه
نصف كوب عصير طماطم
نصف فنجان زيت او ملعقتين سمن
حوالي 1.5 كوب ماء
الطريقه
يوضع السمن علي النار
يضاف الية البصل حتي يصفر لونه ثم يضاف الثوم
يضاف عصير الطماطم وصلصه الطماطم مع التقليب
يضاف الملح والفلفل والشطه
يضاف الارز بالتدريج
يضاف الماء حتي يغطي الارز تماما ويرتفع عنه بحوالي 1 سم
يترك علي نار هادئه حتي تمام النضج
بالهنا والعافيه