اربد

منتدى معلومات عامة
 
صفحة الاعلاناتالرئيسيةبحـثالتسجيلدخول
دخول
اسم العضو:
كلمة السر:
ادخلني بشكل آلي عند زيارتي مرة اخرى: 
:: لقد نسيت كلمة السر

pubacademy.ace.st--!>
pubacademy.ace.st--!>

شاطر | 
 

 طريقة عمل الخبز الفرنسي

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
nermeen




مُساهمةموضوع: طريقة عمل الخبز الفرنسي    25/11/2010, 00:21

طريقة عمل الخبز الفرنسي

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

طريقة عمل الخبز الفرنسي


جبت لكم وصفة رغيف فرنسي
مالهوشحل....
ناشف مقرمش منبره
وزى القطنة منجوه


المقـــــادير
لعمل أتنين رغيف
أنا عملت نص المقدار لعمل رغيف واحد


من 5 إلى 5وربع كوبدقيق
5
معالق صغيرةخميرة
1 1/2
معلقة صغيرةملح
2
كوب ماءدافئ
1
معلقة صغيرة كورنميل
بياض بيضة + 1 معلقة كبيرةماء لدهان الوجه ( أنا أستعمل بيضة كاملة)


الطريــــــقة


فى وعاء عميق نخلط 2 كوب دقيق مع الخميرةالجافة مع الملح ويقلبوا جيدا مع بعضهم


ثم نضع معهم الماء الدافئ كله ويخلطواجيدا





[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ثم نضيف باقي الدقيق ونستمربالعجن
ثم نرش سطح بالدقيق علىخفيف
ونعجن ونستمر حتى نحصلعلى
عجينة قوية ومتماسكةومطاطية
وتترك لتختمر في وعاءمدهون بالزيت


قبل التخمر


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وبعد التخمير
حوالي ساعة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نعجن العجينة خفيف لإخراج الهواءمنها
وتفرد بواسطة النشابة علىشكل مستطيل


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وتلف على بعضها أسطوانة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]







ثم نرش صينية بالزيت ونرش عليها الكورنميل
أنا الحقيقة ما كانش عنديفرشيته بالردة
ونعمل فيها خطوطمائلة بسكين حاد
وتترك لتختمرحوالي 40 دقيقة


وهنا شكلها بعد التخمرالتانى


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

تدهن بخليط بياض البيض والماء أنا استخدمت البيضةكلها لأنها تعطى لون أحلى
تخبزفى فرن حار 375 فهرنهايت
أو 190مئوية لمدة 20 دقيقة ثم ندهن الوجه
مرة أخرى بخليط البيض وتدخل الفرن تأنى حوالي
15
أو 20 دقيقة أخرى
لو خايفة على الوش يتحرق بزيادة ممكن تحطى عليه ورق فويلعلى الوش بس مش تلفى الرغيف فيه وده طبعا بيكون بعد أول 20دقيقة
وده شكله أول ما طلع منالفرن





[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]





يترك جانبا ليبرد

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

لمعرفة نجاح العملية لو خبطتى بصوابعك على
الرغيف بعد ما يبرد هتلاقيه زىما تكونى بتخبطي على باب خشب بس جواه فاضي...فاهمين حاجة
يعنى كأنك بتخبطي على شئ مجوف
وده شكله من جوه
بسم الله ما شاء الله

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

يقطع شرائح بالسكين الكهرباء
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

صورة أخرى

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

يم يم عليه بالزبدةوالعسل
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
KLIM




مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل الخبز الفرنسي    25/11/2010, 01:52

بموت فيه مشكلته ما بتوفي معانا ههههههههههههههههههههههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
nermeen




مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل الخبز الفرنسي    25/11/2010, 01:57

هههههههه كلام شكلك بتحبي كل الاكل
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة عمل الخبز الفرنسي
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
اربد :: منتدى الاسرة :: ماكولات و حلويات :: اطباق رئيسية-
انتقل الى: