اربد
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

اربد

منتدى معلومات عامة
 
صفحة الاعلاناتالمنشوراتالرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
دخول
اسم العضو:
كلمة السر:
ادخلني بشكل آلي عند زيارتي مرة اخرى: 
:: لقد نسيت كلمة السر

 

 قلقاس بالطريقة المصرية

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
KLIM

KLIM



قلقاس بالطريقة المصرية  Empty
مُساهمةموضوع: قلقاس بالطريقة المصرية    قلقاس بالطريقة المصرية  Icon-new-badge19/8/2011, 22:14

بالنسبة للقلاس كتير ناس متعرفوش و لا عمرها جربته بس انا من اكبر مشجعي و محبي القلقاس في العالم و بحبه بشكل مش طبيعي

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


ده شكله طبعا للي متعرفوش

اغلب الناس تحبه مع اللحم بس انا بفضله بالدجاج و ممكن تعملي الدجاج مسلوق او تعمليه بطريقتي

و هي طريقة سهلة جدا و طعمها جنان

اولا بتجيبي الدجاج و تقطعيه ارباع و تغسليه تمام و بعدين تتبليه بملح و
فلفل اسمر و بصل مفروم خشن مش ناعم و عليهم ليمونة و تسيبيها حوالي نص ساعة
و بعدها تحطي الدجاجة و معاها التتبيلة كلها في حلة و ترفعيها على نار
عالية بس لغاية ما توصل للغليان و بعدها تهدي النار على الاخر

الدجاجة بتاخد تقريبا ساعة عشان تستوي تكوني انتي جبتي القلقاسة بتاعتك و
بفضل دايما تكون واحدة بس مش اكتر من واحدة عشان تاخد سوا واحد متلاقيش
منها شوية مستويين حلو و شوية جامدين

و تقطعي الجرء العلوي بتاعها و بعدين تقطعيها شرايح عريضة القلقاسة الواحدة
بتعمل حوالي ست او سبع شرايح و بعدين تقطعي الشرايح دي لاصابع و تنظفيها
كويس بالسكين تشيلي كل القشرة القاسية و بعدين تقطعي الاصابع كلها مكعبات



بعد ما تقطعيه تغسليه كويس

ناس كتير تحب تغسله لغاية ما المادة اللزجة اللي فيه تروح بس انا بحبها لانها بتدي للشوربة قوام ممتاز

المهم

بعد ما تطلعي الفراخ من الخلطة بتاعتها اللي استوت فيها تسيبيها تغلي شوية و
تحطي عليها طماطماية مبشورة و كمون مطحون و لما يغلو تحطي القلقاس فيها و
تغطي و تهدي النار و تسيبيه يستوي براحته

نيجي بقى لاهم حاجة التقلية

التقلية غالبا بتتعمل بالسلق و لاني ددايما مش بلاقيه بكتفي بالك***ة الخضراء

تجيبي ربطتين ك***ة خضارا و تقطعيهم صغير خالص و راس ثوم و تكسريها حتت
كبيرة او صغير مش فارقة و تحطيهم مع ملعقة سمن على نار هادية و تفضلي
تشوحيها على النار بتاخد تقريبا نص ساعة و يمكن اكتر شوية لغاية ما تبقى
هشة و تتنفش و لونها تقريبا بني تاخديها على الخلاط و تفرميها كويس و لما
القلقاس يستوي و يكون طري جدا زي البطاطس المسلوقة زيادة شوية تحطي التقليه
دي عليه و تسيبيه يغلي بيها غلوتين بس و تطفي النار و بعدين تعصري عليها
ليمونة واحدة كبيرة او اتنين صغيرين

طبعا انا بحب اقدمه مع رز و لان الاكلة مصرية بشدة بنعمل معاه رز مصري بالشعرية



و على ما الرز يكون استوى باخد الفراخ اللي طلعناها من الصوص بتاعها من
شوية و نبتدي نحمرها في زيت مش غزيراوي و طبعا بيكون عليها بواقي بصل و هي
دي اطعم حاجة فيها و لما تتحمر تتقدم كلها مع بعض الدجاج و الارز بالشعرية و
كمان احلى طبق قلقاس



بس خلاص تعبت بالنسبة للصور ان شاء الله احاول اصورلكم الحاجات كلها بس اعذروني لانه مفيش كاميرا متوفرة حاليا

يا رب اكون وفقت في الشرح و يا رب تعجبكم طريقتي يا رب
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
theredrose

theredrose



قلقاس بالطريقة المصرية  Empty
مُساهمةموضوع: رد: قلقاس بالطريقة المصرية    قلقاس بالطريقة المصرية  Icon-new-badge21/8/2011, 03:37

بصراحة ما بعرفه ويسلمو يا كلام
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
قلقاس بالطريقة المصرية
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» اسماء الاكلات المصرية بالطريقة
» تنسيق الجامعات المصرية للعام الدراسى 2012 / 2013 , دليل مواقع الجامعات المصرية.. عناوين و تليفونات الجامعات المصرية , مواقع الجامعات المصرية
» دجاج بالطريقة الروسية
» قلقاس بالخضره بالخطوات التفصيليه المصوره
» قلقاس وأرز بالشعرية تقديم الشيف الشربينى

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
اربد :: منتدى الاسرة :: ماكولات و حلويات :: اطباق رئيسية-
انتقل الى: