اربد

منتدى معلومات عامة
 
صفحة الاعلاناتالرئيسيةبحـثالتسجيلدخول
دخول
اسم العضو:
كلمة السر:
ادخلني بشكل آلي عند زيارتي مرة اخرى: 
:: لقد نسيت كلمة السر

pubacademy.ace.st--!>
pubacademy.ace.st--!>

شاطر | 
 

 الكشري المصري

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Jasmine collar




مُساهمةموضوع: الكشري المصري   8/8/2011, 18:38


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


الكشرى المصرى:
**********

المقادير اللى تحب أكتر بتزود بالنسبه والتناسب
المقادير:
****2كوب ارز 1 كوب عدس او اكتر للى تحب العدس كتير
250جم مكرونه عقل "خواتم"صغيره
3بصلات وسط او اكتر للى تحب البصل اكتر.
نصف كوب شعريه.
150جم حمص شامى.
******************
مقادير الدقه:
*******الدقه الحمراء:
بصله صغيره مفرومة""""ثوم مفرى حسب الرغبه***
حوالى لتر عصير طماطم.
تشوح البصله حتى تصير ذهبيه ثم يضاف الثوم ويقلب سريعاً ويوضع فوقه الطماطم
تضاف ملعقة خل ابيض وشطه وملح
تترك حتى تغلى لكن لابد ان تكون سائله شويه فلاتترك حتى تتسبك وتتقل وتصير معجون.
الدقه البيضه او دقة الخل:

ثوم وفلفل أخضر حار بس يكون لونه اخضر وملح ويفرمو معاً ناعم جداًيضاف اليهم نصف كوب خل ابيض وكوب ونصف ماء وتوضع فى زجاجه او برطمان وترج جيداً
*********************
وطبعاً تقدم الدقه بنوعيها على السفرة والى يرغب فى اى نوع يحط منها
او يحط النوعين معاً...

الطريقه:
****تسلق المكرونه كالمعتادوتوضع جانباً.
يسلق الحمص الشامى بعد ان يكون نقع حوالى ساعتين بالماء
تحمر الشعريه حتى تصير لونها ذهبى مائل الى البنى ثم
يضاف اليها الأرز المغسول مع الملح ثم الماء|طبعاً لو ارز مصرى من الجيد3اكواب الارز عليهم 3ماء وتخفضى النار بعد اضافة الأرز.
يسلق العدس البنى (عدس بجبه)فى ماء فقط وبعد نضجه يصفى من الماء
بعد نضج الأرز يوضع العدس على وجه حله الأرز ويقلب
يقطع البصل صغير ويحمر فى الزيت حتى يصير لونه بنى غامق وينشل ويوضع فوق حلةالأرز بالعدس ،وعند التقديم وانت تغرفى الأرز بيكون معاه البصل واللى يفضل البصل اكتر يكون فى شويه على جنب يترشوا فوق الطبق..
بعد غرف الأرز فى نفس الطبق على الوجه توضع المكرونه ثم الحمص ثم الدقه بنوعيها.
*****************
ملحوظه
****
*فى ناس بعد ماتحمر الشعريه تضيف العدس ثم الأرز من البدايه حتى ينضجوا معاً
اللى تحب تعمل كده لازم برضه تكون سلقت العدس وصفته من الميه الأول
وأفضل ان ه يكون فى الخارج ونضيفه على الوجه بعد نضوج الأرز لييييييييييه..........؟؟؟
لضمان نضوج كل منهم بشكل جيد وكمان كده لون الأرز بيغمق ولا يكون ابيض.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Princess




مُساهمةموضوع: رد: الكشري المصري   8/8/2011, 18:45

تسلمى ياسمن

الكشرى من اكتر الاكلات المنتشرة بمصر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Jasmine collar




مُساهمةموضوع: رد: الكشري المصري   8/8/2011, 18:48

قريب على اكلة المجدرة عنا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الكشري المصري
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
اربد :: منتدى الاسرة :: ماكولات و حلويات :: اطباق رئيسية-
انتقل الى: